Cum știu dacă un furnizor este legitim?

După restrângerea unei liste de furnizori potențiali de la câteva sute la cinci sau mai puțin, trebuie să contactați furnizorii și să efectuați RFQ-ul sau cererea de ofertă. Feedback-ul acestora ar trebui să vă permită să restrângeți lista în continuare doar la primele două sau trei bazate pe atributele de preț și nonprice.

Următorul pas este de a valida dacă furnizorii sunt legitimi. Există două tipuri esențiale de verificare:

Tipul 1 este auditul fabricii. Acest lucru este de a verifica dacă compania are un sistem QC și ca au experiență de producție suficienta pentru a vă furniza bunurile dorite.

Tipul doi este un audit operațional sau o diligență datorată. Acest lucru este de a confirma faptul că furnizorul are o bună reputație și este suficient de puternic financiar pentru a rămâne în afaceri suficient de lung  pentru a finaliza comanda. Cu alte cuvinte, compania nu va dispărea odată cu plata inițială.

Există furnizori de servicii profesionale disponibile care efectuează aceste tipuri de verificări la prețuri foarte rezonabile. Vă recomandăm foarte mult să vă angajați în susținerea profesională dacă nu dispuneți de competențele stabilite pentru a vă controla fabricile pe cont propriu.

Iată câteva alte instrumente pe care le puteți utiliza pe cont propriu, care complimentează activitatea furnizorilor de servicii terțe pentru verificarea furnizorilor.

Nu vă costă nimic pentru a cere referințe. Dacă un furnizor nu vă poate da câteva clienți fericiți să viziteze, acesta este un steag roșu mare.

Confirmați că aveți dreptul să vizitați linia de producție și să verificați comanda. Un furnizor care vine cu o mulțime de scuze de ce nu puteți vizita este unul care nu are capacitatea de a face produsul dvs. și este speriat că nu vă va plăcea ceea ce vedeți dacă vizitați. Ar putea fi, de asemenea, la fel de simplu ca furnizorul este o societate comercială și este îngrijorat că o veți tăia din lanțul de aprovizionare odată ce vă dați seama că nu oferă valoare. Vorbind despre societățile comerciale, uneori, mai ales dacă comanda dvs. este mică, este logic să le folosiți, dar nu-mi plac companiile comerciale care spun că sunt fabrică atunci când într-adevăr ei sunt doar brokeri.

Cereți să vedeți manualul QC al furnizorului. Dacă nu are un sistem compatibil și bine documentat ISO pentru a face un anumit produs, fugi.

Call Now Button