IMPORTUL DIN CHINA INAINTEA NOULUI AN CHINEZESC

Importul din China: 3 reguli de aur pentru un import fara probleme inainte de Noul An Chinezesc – decembrie 2018

În fiecare an, de la sfârșitul lunii ianuarie până la mijlocul lunii februarie (în funcție de calendarul chinez), producția de bunuri de consum din China este închisă, având un impact enorm asupra lanțului global de aprovizionare. „Panica” începe cu câteva săptămâni înainte de luna februarie (pe la începutul lunii decembrie), în funcție de industrie și timpul de livrare. Toate fabricile încep să accelereze pentru a-și termina ordinele în timp, înainte ca lucrătorii săi să parasesca liniile de producție. Anul Nou Chinezesc (CNY) are un impact direct asupra termenelor și a timpului de comercializare. Această perioadă specială și ocupată se dovedește a fi una dintre cele mai dificile pentru calitatea produselor dvs. Plângerile si reclamațiile pentru produse de calitate proastă este, de obicei, în jurul lunii martie-aprilie (când toate comenzile pre-CNY ajung la destinație). Pentru a evita expedițiile întârziate sau probleme de calitate la comanda dvs., rețineți aceste trei reguli de bază:

REGULA 1: COMANDA LA TIMP

Comandarea la timp și fără a lua riscuri inutile nu poate fi făcută dacă nu cunoașteți principalele etape ale producției dvs. și cum funcționează fabricile cu zile înainte de sărbătorile CNY.

În 2019, ziua de Anul Nou Chinezesc este pe 5 februarie. Sărbătorile oficiale încep din 4 februarie și se termină pe 10 februarie.

Furnizorii încep să refuze comenzile pre-CNY la începutul lunii decembrie. Este, de asemenea, obișnuit să vezi muncitorii care pleacă de la 1 săptămână la 2 săptămâni înainte de sărbătorile oficiale care se îndreaptă spre orașul lor natal. China având aproximativ 100 de milioane de persoane care călătoresc să-și viziteze familia în această perioadă, călătorii preferă să ia anumite măsuri de precauție.

Deoarece timpul de producție este diferit pentru fiecare industrie și proiect (dacă imprimați 3000 de seturi de cărți poștale sau fabricati 50.000 de posete), timpii necesari pentru o comanda eficienta sunt diferiti (validarea probelor, data începerii producției, data pregătirii pentru comandă, inspecții, și expediere).

10 zile înainte de CNY sunt o zonă absolută NO-GO pentru producție. Aceasta perioada prezintă un risc ridicat pentru comenzi de a nu fi expediat la timp sau de a fi fabricate „prea repede”, cu un risc ridicat de probleme de calitate.

REGULA 2: PREGĂTIȚI LIVRAREA SI TRANSPORTUL IN TIMP UTIL

Considerați-vă în siguranță numai atunci când comanda dvs. a părăsit China.

Probleme pot aparea chiar dacă comanda ta este produsă 100%. Cea mai obișnuită problemă post-producție este o întârziere cu procedurile vamale din China.

Molinaro Group Global recomandă în general clienților să pregătească toate documentele necesare pentru a-și exporta produsele din China de la început. Chiar dacă utilizați o terță parte pentru a vă ocupa de lanțul dvs. de aprovizionare, este bine să verificați dublu cu ei dacă toate documentele sunt pregătite înainte de producere. Bunurile pot fi întârziate sau blocate de către autoritățile vamale chineze deoarece lipsește un certificat sau o autorizație importanta.

Exemplu: Produceți un produs pentru o marcă renumită și logo-ul său este pe produs (să spunem o umbrelă pentru Coca-Cola). În ziua în care mărfurile ar trebui expediate, prietenii noștri din vama chineză blochează containerul, deoarece nu aveți o autorizație valabilă din partea Coca-Cola, pentru folosirea logo-ului.

Este vineri seara și certificatul poate fi gata doar în ziua următoare (știți cum marile corporații funcționează). Mai mult decât atât, și pentru că este săptămâna anterioară CNY toate vapoarele sunt supra-rezervate …

REGULA 3: NU SACRIFICA CALITATEA

După ani de lucru cu China, am observat că cei mai de succes importatori au un lucru în comun: nu există graba când vine vorba de producție și de aprovizionare din China. Încercarea de a livra la timp fără a avea grijă de calitate este o rețetă pentru dezastru. Nu sacrificați sau nu săriți pașii procesului dvs. obișnuit de management al calității și procesului QC:

Încrederea că fabrica poate face produsul dvs. conform cerințelor dvs. (Poate fi verificat în timpul auditului fabricii și prin certificarea produsului / prototipului)
Încrederea că pot produce cantitatea necesară la timp cu același nivel de calitate (auditul în fabrică, calificarea înaintea producției și inspecția în timpul producției)
Încrederea că toate comenzile dvs. sunt produse la nivelul cerut de calitate și se încadrează în limitele acceptabile de calitate. (Inspecția înainte de expediere, inspecția de încărcare a containerelor)
În plus, păstrați întotdeauna o perioada de siguranta de 3-5 zile în cazul în care se constată defecțiuni în timpul inspecției, pentru a permite fabricii să refacă / înlocui articolele defecte și să livreze la timp. Unitățile de producție, chiar și acelea cu care lucrați frecvent și cunoașteți produsul (produsele), vor trebui să ia comenzi rapide la un moment dat și să acorde mai puțină atenție comenzii dvs. (cu riscuri mai mari de probleme de calitate) pentru a finaliza planificarea producției înainte de termenul de livrare din contract.

Pentru a rezuma: Cheia producției de succes în timpul Noului An Chinezesc? Evaluarea exactă a timpului de producție pentru a vă permite să plasați destul de curând comanda. Permiteți timp suficient pentru a gestiona procesul de aprovizionare și procesarea controlului de calitate, fără comenzi rapide.

Call Now Button